20Jul2016

Η ΕΝΕΒΗ προωθεί την Ελληνική τεχνολογία στην αγορά του Internet-of-Things

Μαρούσι, 20 Ιουλίου 2016: Με νέο Διοικητικό Συμβούλιο, η Ένωση εκπροσωπείται πλέον και στο Industrial Internet Consortium (IIC) και ανοίγει το δρόμο στις εταιρίες-μέλη της προς τις ευκαιρίες της αγοράς του IoT.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο αναλαμβάνει τα ηνία της Ένωσης Ελληνικής Βιομηχανίας Ημιαγωγών (ΕΝΕΒΗ). Με Πρόεδρο τον Δρ. Εμμανουήλ Ζερβάκη (Ευρωπαϊκά Συστήματα Αισθητήρων), Αντιπρόεδρο τον Δρ. Σωτήριο Μπαντά (Centaur Technologies), Γραμματέα και Ταμία την κα. Κωνσταντίνα Τσιάπαλη (Global Digital Technologies) και Μέλη τους κκ. Ιωάννη Γιωνά (Meazon) και Γεώργιο Στραβοπόδη (EMTech), το νέο Δ.Σ. της ΕΝΕΒΗ δουλεύει ήδη εντατικά για την εκπροσώπηση των μελών της Ένωσης στη ραγδαία αναδυόμενη αγορά του Internet of Things (IoT).

Η αγορά του IoT εκτιμάται από την εταιρία ερευνών Gartner ότι αντιστοιχεί σήμερα σε οικονομική αξία 1.7 τρις ευρώ, η οποία αναμένεται να πολλαπλασιαστεί τα προσεχή χρόνια. Η ΕΝΕΒΗ εκπροσωπεί τις δυναμικότερες τεχνολογικές εταιρίες στην Ελλάδα, οι περισσότερες από τις οποίες αναμένουν μεγάλη ανάπτυξη παρέχοντας τεχνολογικές λύσεις στην αγορά του IoT.

Στο πλαίσιο του προσανατολισμού της ΕΝΕΒΗ στο IoT, η Ένωση είναι πλέον μέλος του Industrial Internet Consortium (IIC). Το IIC αποτελεί το πλέον ενεργό διεθνές φόρουμ της αγοράς του IoT στους τομείς της Ενέργειας, Υγείας, Βιομηχανίας, Μεταφορών και Έξυπνων Πόλεων (SmartCities), και παρέχει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να διαμορφώσουν πολιτικές σε θέματα που τους αφορούν άμεσα.

Η ΕΝΕΒΗ παρέστη στη συνάντηση μελών που πραγματοποιήθηκε στις 6-8 Ιουνίου 2016 στο Τόκυο, στην οποία έγινε και η παρουσίασή της στα υπόλοιπα μέλη. Με αυτή τη συμμετοχή δίνεται η δυνατότητα σε Ελληνικές εταιρίες και φορείς να έχουν φωνή στη διαμόρφωση προτύπων και στρατηγικών στους δυναμικότερους αυτή τη στιγμή τομείς της αγοράς τεχνολογίας.

Ανάμεσα στις άμεσες προτεραιότητες του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΕΒΗ βρίσκεται η ενημέρωση της Ελληνικής κοινωνίας και αγοράς αναφορικά με το καινοτόμο προφίλ των εταιρειών-μελών της, και για το πώς αυτό μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο δημιουργίας προστιθέμενης αξίας για την Ελληνική οικονομία. Επιπλέον στηρίζει τις προσπάθειες Συνεργατικών Σχηματισμών όπως το mi-cluster, στο οποίο συμμετέχει ως μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου, που έχουν ως στόχο την οργανωμένη και συστηματική ανάπτυξη clusters σε κλάδους έντασης γνώσης, υψηλής τεχνολογίας και εξαγωγικού χαρακτήρα.

Η ΕΝΕΒΗ είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Καινοτόμων και εξωστρεφών επιχειρήσεων – Σynergies, το οποίο αναλαμβάνει πρωτοβουλίες κοινής δράσης με στόχο τη συνεργασία, αλληλεπίδραση και  συντονισμό των συμμετεχόντων φορέων στην προοπτική της περαιτέρω ανάπτυξης της ελληνικής βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας αλλά και καινοτομίας στην Ελλάδα. Τέλος, αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο της αποστολής της ΕΝΕΒΗ η διοργάνωση και ο συντονισμός Ελληνικών επιχειρηματικών αποστολών σε διεθνείς εκθέσεις, σε συνεργασία με φορείς όπως το Enterprise Greece και ο ΟΠΕ. Λαμπρά παραδείγματα τέτοιων δραστηριοτήτων αποτελούν η πρόσφατη συμμετοχή στην έκθεση CES (Las Vegas) αλλά και η επικείμενη συμμετοχή στο IoT Solutions World Congress (25-27 Οκτωβρίου 2016, Barcelona).

Ο νέος Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΝΕΒΗ, Δρ. Εμμανουήλ Ζερβάκης, δήλωσε: «Είναι γεγονός ότι η ΕΝΕΒΗ εκπροσωπεί ένα από τα πλέον δυναμικά κι ελπιδοφόρα κομμάτια της Ελληνικής οικονομίας, που εν μέσω κρίσης κατάφερε να σταθεί όρθιο ακριβώς διότι πέτυχε να αποδράσει από τις παθογένειες της Ελληνικής οικονομίας, μέσα από εξωστρέφεια, δημιουργία υψηλής προστιθέμενης αξίας και εξαγωγικό προσανατολισμό. Στόχος μας ως νέο ΔΣ είναι να στηρίξουμε όλες τις καινοτόμες προσπάθειες των μελών μας και να αναδείξουμε ότι στην Ελλάδα υπάρχει εξαιρετική ευκαιρία για καινοτομία και δημιουργικότητα, που κατά την γνώμη μας αποτελούν τις 2 κύριες αξίες πάνω στις οποίες θα βασιστεί το μελλοντικό αναπτυξιακό μοντέλο της Ελλάδας.»

FaLang translation system by Faboba